woensdag 18 november 2015

Tips voor studeerders ! Stap 2

Vandaag heb ik een artikel speciaal voor studeerders en schoolgangers.

Voor mezelf gebruik ik altijd een aantal stappen om de stof van een bepaald vak in mijn hoofd te krijgen. Stap 1 heb je een tijdje terug al kunnen lezen, vandaag tijd voor stap 2? 


Het is alweer tijd voor stap 2. Stap 2 vind ik een vrij logische stap en het is ook een stap die veel mensen uitvoeren. Maar dan.. 

Stap 2

'Wat moet je allemaal doen? Zet dit allemaal onder elkaar op papier, desnoods met een vierkantje ervoor dat je het kan afvinken. Zelf maak ik daarnaast ook nog een planning. In de planning staat wat ik moet doen en wanneer ik dat moet doen. Ik zet daarbij de datum en hoeveel tijd ik daar ongeveer voor nodig denk te hebben. 
Geef jezelf ook een tijd bij het samenvatten bijvoorbeeld. 
13:00 - 14:00 Hoofdstuk 1 
14:00 - 14:05 Korte pauze
14:05 - 15:05 Hoofdstuk 2
15:05 - 15:20 Langere pauze
15:20 - 16:20 Hoofdstuk
Dit is natuurlijk een voorbeeld ik kan voor jullie niet inschatten hoe lang je over een hoofdstuk doet. Je kunt het natuurlijk ook invullen als aantal pagina's. Ik wil om 14:00 bij pagina 77 van mijn boek zijn. 


Waarom deze stap:
De stap brengt overzicht in alles wat je moet doen. Vaak is dat nogal veel en raak je al snel het spoor bijster als je druk bezig bent.  
Het is goed om een overzicht te maken voor jezelf wat je al klaar hebt en wat je nog moet doen. Waar liggen je prioriteiten en waar kun je nog even mee wachten. 
Ik plan mijn werk meestal per periode van 10 weken. Ik heb dan van die 10 weken ongeveer 5 weken om samen te vatten en 5 weken om alles goed door te lezen. 
Als je jezelf een deadline geeft, ben je zelf verantwoordelijk en zul je alleen jezelf aan kunnen kijken als je iets niet gedaan hebt.Ik weet dat plannen echt één van de moeilijkste dingen is om te doen. Het maken van de planning is altijd zo leuk om te doen, maar dan de uitvoering nog. Dat blijft altijd erg lastig!
Ik zou zeggen blijven proberen en maak het samenvatten leuk door het gebruik van leuke pennen en papieren. 

Hoe plannen jullie je schoolwerk en toetsen?
X. Danielleeee


Het vorige artikel Tips voor studeerders! Stap 1

Follow on BloglovinInstagramtwitterbutton.nl
                                                       

1 opmerking:

  1. Een to do lijstje helpt bij mij altijd perfect! Heerlijk om dan dingen af te kunnen strepen :)

    BeantwoordenVerwijderen