maandag 28 augustus 2017

Erop uit: Natuurcentrum Ameland


Een tijdje terug waren we op het prachtige Ameland voor een paar daagjes. We verbleven in het mooie plaatsje Nes en genoten van de prachtige omgeving. Daarnaast hebben we ook een aantal dingen gedaan, waaronder het bezoeken van het Natuurcentrum. 
Afbeeldingsresultaat voor natuurcentrum ameland

Het natuurcentrum kan je herkennen aan de grootte uitkijktoren als je vanuit Nes naar het strand fietst. In het natuurmuseum zijn vele verschillende dingen over Ameland te ontdekken. Niet alleen over de visserij, maar ook over de bosrijke omgeving en de stroomvoorziening door de jaren heen.

Ik zal over het museum niet te veel verklappen, want dat moet je natuurlijk zelf ontdekken. 
Naast de vele informatie is er ook een aquarium waar vele verschillende vissen in zwemmen en waar ook dagelijks op verschillende momenten een watertheater wordt gehouden. Waarbij één van de verzorgen veel interessante informatie verteld en laat zien.

Bovenop de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over heel Ameland. Het is een prachtig uitzicht, waar je rondom echt alles goed kunt zien. Wij konden niet naar de vaste land kijken omdat het een beetje grauw in de lucht was. Maar ik denk dat als het helder is je dat best ook nog zou kunnen zien.

Het museum kun je al bezoeken voor €6.50, dus dat is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Dit is de prijs voor volwassenen. Kinderen van 5 t/m 12 jaar kosten €4.75
Daarnaast kun je voor €0.50 extra ook nog het blote voetenpad bewandelen. En dat hebben wij zeker ook gedaan. 
Je wandelt door het prachtige natuur rondom het natuurmuseum. Je loopt daar over verschillende materialen van gewoon zand en gras tot klei en houtsnippers. Niet alles is even prettig aan je voeten, maar ik vond het enorm leuk om te doen. Het is een leuke ervaring voor iedereen, jong of oud dat maakt niet uit. Het kleibad vond ik wat minder prettig om in te stappen, want dat voelt enorm raar aan je voeten. Maar is natuurlijk wel heel goed voor je voeten. 

Ik vind het een ontzettend leuke en goede aanrader. Je kunt er veel ontdekken en leert weer wat meer over het eiland en het ontstaan van de verschillende dingen op het eiland. 
En voor de prijs is het zeker waard. Misschien vind ik de prijs zelf nog wel te laag. 

Heb jij het natuurcentrum van Ameland wel eens bezocht?

Veel liefs, Daniëlle

1 opmerking:

  1. Ohh super leuk! Ben wel eens op Ameland geweest maar hebt het natuurcentrum nog niet bezocht!
    Liefs,
    Elles

    BeantwoordenVerwijderen