donderdag 7 september 2017

Review: Rimmel London Provocalips


We vinden het allemaal maar al te fijn als lipstick lekker lang blijft zitten. Zodat we het niet te vaak hoeven bijwerken en het niet elke keer in de gaten te hoeven houden of het nog wel een beetje zit. Er bestaan al een heleboel van dit soort lipstick, met elk zijn positieve en negatieve kanten. 
Vandaag ondervind ik de positieve en negatieve kanten van de Rimmel Provocalips. 
De Provocalips is een vervolg op de Apocalips, ook van Rimmel. Het is een Kiss Proof Lip Colour en zou 16 uur moeten blijven zitten. Zelf vind ik dat best aan de lange kant, want dat zou betekenen als je hem 's ochtends om 8 uur opdoet dat hij om 12 nog perfect zou moeten zitten. 

De verpakking van de Provocalips vind ik erg leuk. Wel lijkt het erg op de welbekende Maybelinne Superstay lijn, maar toch hebben ze het weer uniek gemaakt door de lipjes op verpakking. De vormgeving en het kleurgebruik van Rimmel vind ik altijd erg mooi en jong ogen. 


De Rimmel Provocalips bestaat uit een lijn van 6 kleuren. Van een mooie nude tint tot een mooie diep rode tint. Dus er is voor ieder wel een passende kleur te vinden. Ik heb de kleur 500 Kiss Me You Fool. Het rode tint, met een mooie roze ondertoon. Ze noemen dit ook wel eens framboos rood geloof ik. Het oogt net iets zachter dan een harde rode kleur. 


Het lipproduct bestaat uit twee stappen. Stap 1 een intense kleur, dit product breng je als eerste aan met een sponsapplicator. Deze tint droogt helemaal op, zodat het langhoudend en kiss proof wordt. 


Daarnaast bevat het een stap 2, deze stap zorgt ervoor dat het product nog beter blijft zitten en zorgt voor een mooie glans. Daarnaast kan stap 1 best droog aanvoelen en stap 2 zorgt dan voor een verzachtend effect. Ook dit breng je aan met een sponsapplicator. Op mijn arm had ik een vrij dikke laag aangebracht waardoor het wat langer duurde voordat het helemaal ingetrokken was. Hier zie je ook het verschil tussen het al ingedroogde en het nog natte product. Daarnaast zie je de balsem, die bij mij inmiddels al rood gekleurd was. Met de sponsapplicator kan je het product heel strak aanbrengen en kun je ook mooie kleine hoeveelheden aanbrengen. Zo kun je het product rustig op bouwen en kan het zijn tijd nemen om in je lippen te trekken. Na het aanbrengen verzorg je het met de tweede stap en dat geeft ook een mooie maar toch ook subtiele glans. 

De lipstick blijft enorm lang en goed zitten. Je moet wel oppassen dat je het niet op je tanden krijgt, want ook daar is het best lastig van af te krijgen. Het wel is wel fijn om je lippen gedurende de dag af en toe te verzorgen met stap 2. Stap 1 kan dan een droog gevoel geven aan je lippen. 
Het eraf halen lukt niet met een normale reiniging. Dit moet je echt doen met een product op olie basis. Dat kan met een arganolie, maar ook prima met een serum op olie basis. Heb je nu niets van dit alles in huis, dan kun je het ook altijd verwijderen met een klein beetje olijfolie. En dit verzorgt je lippen dan ook weer meteen. 

Ik ben zeker tevreden over dit product en draag het dan ook met liefde. Ik vind het enorm handig en ga hem zeker nog in een andere tint aanschaffen. De Rimmel Provocalips zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en online via bol.com. Ze kosten €11.99

Maak jij wel een gebruik van dit soort langhoudende lipproducten?
Veel liefs, Daniëlle10 opmerkingen:

 1. Ik gebruik zelden lippenstift of iets. Staat je wel erg mooi. Dat het zo lang mooi blijft is wel erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze heb ik toevallig ook, hij blijft zitten als een huis. Staat je ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik jonger was gebruikte ik wel lippenstift die lang bleef zitten, ideaal vond ik dit. Waarom ik dat nu niet meer doe, weet ik eigenlijk niet. Gewoon maar weer doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel vaker goede dingen gehoord over deze lijn! Ik houd er wel van als lippenstift extreem lang blijft zitten eigenlijk. Misschien toch eens naar deze kijken ook! Zou zelf alleen voor een andere kleur gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroeger wel. Ideaal als het dan ook echt goed lang blijft zitten. De kleur staat je mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas, ik ben absoluut geen fan van lippenstift. Wel mooi dat het lang blijft zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, mooie kleur. Staat je ook heel mooi! Fijn dat deze zo lang blijft zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij staat je wel heel mooi! Toen deze net uit waren heb ik er ook wel een paar geprobeerd, maar toen vond ik ze niet fijn. Toch wat te droog, maar ik weet niet of ik dat nu nog zo zou ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze kleur staat je erg mooi! Zelf heb ik ook twee Provocalips en die bevallen goed. Op de een of andere manier komen ze wel altijd op mijn tanden terecht dus dat moet ik altijd even goed checken voordat ik de deur uitga. Op dit moment is mijn favoriete langhoudende lipproduct de matte shaker van Lancôme.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wilde eigenlijk reageren op je vorige artikel met de planten, maar dat lukt daar niet dus dan maar hier :)
  Ik vind de planten die je hebt uitgekozen erg mooi en die zakken om de potten staan zo tof. Dat idee ga ik onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen