woensdag 4 oktober 2017

Food: Verkade Bites


Een review van etenswaren doe ik eigenlijk nooit. Maar toen ik deze in de winkel zag liggen, vond ik dat wel een hele goede smoes om ze mee te mogen nemen. Ik was er enorm nieuwsgierig naar, dus ik nam ze mee om lekker eens bij de thee te gaan testen. 


Ik vind de verpakking eigenlijk al geslaagd. Het is een leuke en handzame verpakking. Makkelijk om lekker mee te nemen in je tas of in de auto mee te nemen. Het kleurgebruik vind ik ook lekker vrolijk en mooi passend bij Verkade. Verkade maakt bij alle verschillende producten die ze hebben veel gebruikt van mooie uitsprekende kleuren. Wel vind ik de inhoud van de verpakking wat licht, maar dat kan ook aan mij liggen.

Ik nam alleen de smaken Digestive Bites Karamel en Digestive Bites Dubbel choco mee. Je hebt daarnaast ook nog een andere variant Digestive Bites Melk. Ze kosten €1.59


Ook de tekening op de achterkant is erg leuk gedaan. Perfect voor thuis en onderweg. Wat absoluut waar is. Het zit in een handige hersluitbare verpakking waardoor je het makkelijk mee kunt nemen. Maar je kunt het ook in een leuk schaaltje doen en op de bank met een lekker bakje koffie ervan smullen. Tja, gezond is het natuurlijk niet. Dat kun je wel zien aan de voedingswaarden. Er portie van 24 gram, wat ongeveer 1/6 van de inhoud is bevat al 125 calorieën. Verder houd ik mij niet zo bezig met ingrediënten in producten, wat ik misschien wel zou moeten doen. Ik zie een glansmiddel staan, waar ik dan wel weer mijn twijfels bij hebt. Maar ik kan er eigenlijk ook niet iets zinnigs over zeggen.
De balletjes zien er van beide zakjes exact hetzelfde uit. Ze lijken een beetje Malteser of Kitkat Bites. Maar zullen natuurlijk geheel anders smaken, omdat de Digestive koekjes erin verwerkt zijn.


De Karamel variant heeft een dun laagje chocolade met een dun laagje van een lichtere substantie eronder. Daarnaast zit er natuurlijk het Digestive koekje in. De smaak is erg lekker. De chocolade is erg romig en het koekje lekker knapperig. In het randje tussen de chocolade en de Digestive bevat de smaak van karamel. Maar dat is het dan ook wel met de karamel. Het is niet dat er echt een karamel laagje in zit, zoals in een Mars o.i.d.


De Dubbel Chco bevat aan de buitenkant een laagje van melkchocolade, daaronder zit een laagje met pure chocolade en daar onder weer het overheerlijke Digestive koekje. Ik vind deze variant erg lekker. In het begin is de pure chocolade wat overheersend, maar daarna komt al gauw de romige melkchocolade naar voren. Wat ik altijd een erg lekker combinatie vind. 

Ik vind de Verkade Digestive een heerlijke toevoeging aan het koekjes assortiment. Qua prijs is een beetje een twijfelgevalletje. Ik zou voor de hoeveelheid het zelf niet heel gauw aanschaffen. Maar af en toe als verwennerij is het wel leuk om eens te kopen. Ze zijn zeker het proberen eens waard. Zelf is mijn favoriet de Dubbel Choco. Maar dat is natuurlijk geheel persoonlijk. 

Heb jij de Verkade Digestive Bits als eens geprobeerd?
Veel liefs, Daniëlle 

6 opmerkingen:

 1. Oeh, lekker! Ik krijg er gelijk zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die met karamel een keer gehad, maar eerlijk gezegd proef ik daar bar weinig van.. Ze zijn wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik zag deze vanmiddag staan en nu heb ik spijt dat ik ze niet heb meegenomen. Het ziet er zo lekker uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Ik heb de karamel variant gehad en het had meer smaak mogen hebben volgens mij. Ze zien er heel lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yummy! Wat heb je onwijs leuke foto's gemaakt. Ik zag ze bij de kruitvat liggen..! Wil ze wel een X proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar zou dat best eens willen. Ze zien er lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen