maandag 6 november 2017

Persoonlijk: Hardlopen met Daniëlle

run lady woman
Photo credit: Foter.com

Eindelijk heb ik een doel. Ik heb het al een tijdje op mijn bucketlist staan en dat is een halve, maar het liefst een hele marathon kunnen lopen. Nu heb ik natuurlijk een conditie van een fietsbel, gewoon 0. 
Ik sport zo nu en dan in de sportschool en heb mezelf nu een doel gegeven, daarin neem ik jullie de komende tijd mee. 


De eerste sessie zit er op 4 november moest het eindelijk zo zijn.. 
Ik vond een tijdje terug een heel mooi schema op Runnersworld.nl. Ik heb al wel een beetje een conditie opgebouwd, dus ik hoef niet helemaal bij 0 te beginnen. Daardoor is dit schema voor mij eerst geschikt. 

Mijn einddoel is 18 april de 1/4 marathon te kunnen lopen van Rotterdam. Je moet alles natuurlijk in kleine stapjes doen en het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Het volgende doel zal dan zijn een halve marathon en het daarop volgende doen ooit een hele ?!
Ik heb geen idee of dat ooit gaat lukken, maar we beginnen bij het begin een 1/4 marathon. Dat is ongeveer 10.44 km. 

Omdat ik nog niet een 5 km kan lopen is dat mijn eerste doel om te halen. Ik heb alles helemaal gepland, want ik ben nu eenmaal een planfreak. De 5 km kan ik lopen op 7 februari, waarschijnlijk al wel iets eerder maar dan heb ik het ruim genomen. De 10 km haal ik als ik het goed uitreken, pas na 18 april. Ik ga mij dus pas inschrijven als ik zeker weet dat ik het aankan. 
Maar eerst de 5 km maar eens halen. 

1.73 mijl is ongeveer 2.5 km 

Hardlopen doe voor de 5 km in de sportschool op de loopband, dit is absoluut anders dan in het echt. Maar door hier in het dorp te lopen krijg ik snel last van mijn rug. Daardoor begin ik met het opbouwen in de sportschool en zal in het voorjaar mijn conditie en lichaam er goed aan gewend zijn om ook in het dorp te kunnen lopen. Als ik de 5 km gehaald heb op de loopband, zal ik mijzelf dan ook trakteren op een goede loopschoen. Want dat is absoluut ook een goede investering als je gaat hardlopen. 

Ik ga jullie meenemen in het hele traject naar de 5 km en daarna naar de 10 km. We gaan zien of ik 18 april in Rotterdam aan de start sta of dat het toch iets langer gaat duren. We zullen het zien, ik ga het niet forceren maar ik heb wel een goed doel voor ogen!

Doe jij met mij mee?

Liefs, Danielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten