woensdag 23 mei 2018

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt


Eerder schreef ik al een review over een ander boek en vertelde ik dat ik daar geen held in ben. Nog steeds is dat zo, maar toch wilde ik jullie dit boek even laten zien en mijn mening erover geven!Mijn vriend kreeg dit boek tijdens ons Gender Reveal feestje van mijn moeder om te lezen. Zelf heeft hij er nog geen bladzijde in gelezen, maar ik hem in twee dagen uitgelezen. 
Het boek is niet heel dik en leest lekker weg, dus op een zonnige dag heb je hem zo uit. 

Het boek is met een knipoog naar de man geschreven. Eigenlijk een beetje een hoe overleef ik boek voor tijdens de zwangerschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de conceptie, een zoon of dochter, nesteldrang, hormonen, de verloskundige, de nageboorte en ga zo nog maar even door. 
Alle hoofdstukken zijn gericht op de man en hoe om te gaan met de situatie en je vrouw. Daarnaast denk ik dat het ook enorm leerzaam is voor de man om te lezen. Het is een beknopte handleiding van de zwangerschap, je hoeft dan als man niet alle boeken en tijdschriften te lezen om alles maar te begrijpen. Je leest dit boek en je weet alles. Achterin het boek worden nog een aantal woorden die in het boek voorkomen toegelicht. Naast alle grappige teksten over alle onderdelen van de zwangerschap, worden er ook leuke weetjes verteld. Weetjes die gaan over hoe je je jouw vrouw onder de indruk kan krijgen van alle kennis die jij hebt en een aantal weetjes over hoe het er in het buitenland aan toe gaat. Heel interessant ook om te lezen, dat wij in Nederland het nog best wel anders doen dan in de rest van Europa of zelfs in de wereld. 

Zoals ik eerder al zei leest het boek makkelijk weg, als ik de tijd had op één dag, dan had ik hem zeker in één dag uitgelezen. Leuk geschreven, erg gelachen en veel geleerd. 
Het boek heeft 142 bladzijdes en is dus absoluut geen dikke pil om doorheen te komen. Mijn vriend is geen lezers, maar hier kom je makkelijk doorheen ook al houdt je niet zo van lezen. 

Ik wil niet te veel verklappen over het boek, want dan is het leuke en grappige er wel af. Dus dat ga ik ook maar niet doen. Je shopt het boek 'Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt' van Kluun al voor €10. 

Veel liefs, Daniëlle

6 opmerkingen:

 1. Hahaha, wat een superleuk boek! Die ga ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dit boek wel. Het was een van de eerste boeken voor mannen over het vaderschap. Het is zeker grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha, wat een leuk boek is dit! Ik zag de foto en moest er toen al om lachen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hier veel over gehoord haha wil hem echt graag nog eens lezen! Zeker nu ik zwanger ben hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een titel. Ik ga 'm zeker in mijn wish list zetten :) gefeliciteeerd met je zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk boek! Door de kaft alleen al moest ik lachen. Ik ga dit zeker onthouden voor in de toekomst. :D

  BeantwoordenVerwijderen