vrijdag 26 oktober 2018

Pimp je meubels met leren handgrepen


Het inrichten van de babykamer vond ik echt ontzettend leuk om te doen. Ik had vele verschillende ideeën, waarvan uiteindelijk maar een deel uitgewerkt is en een deel toch helemaal anders geworden is dan gepland. 


Keuzes over de kleuren
Mijn plan was om de babykamer in de kleuren donkerblauw en okergeel te gaan stijlen. Ik wilde een hele donkere blauwe muur, gecombineerd met witte meubels en okergele accessoires. Uiteindelijk is de donkerblauwe muur vervangen voor een jeans blauwe kleur en is er geen enkel okergeel item te vinden in de babykamer. Ik ben voor verschillende zachte en warme tinten blauw gegaan. Het resultaat van de gehele babykamer zie je binnenkort. Commode en kledingkast pimpen
Ik had een tijdje terug deze toffe leertjes al een keer voorbij zien komen, maar had er nooit echt een meubel voor om ze terug te laten komen in mijn interieur. Tot dat de babykamer inrichten in de picture kwam. Ik wist meteen dat ik de leertjes wilde gebruiken op de kamer om de meubels een beetje te pimpen. Zo heb ik een oude kast van mijn oma geverfd in een zachte blauwe kleur en stoer gemaakt met de leertjes. Ook de IKEA Hemnes kast die ik gebruik als commode heb ik gepimpt tot een stoere kast met de stoere leertjes. 


Leren handgrepen van Wolkedewietje
De leertjes, ook wel leren handgrepen, heb ik geshopt op leren-handgrepen.nl. Je kunt ze in vele verschillende kleuren en maten shoppen. Daarnaast worden de leertjes geleverd met de bouten waardoor je gelijk je meubel kan pimpen en niet meer hoeft uit te zoeken wat voor bouten je nodig hebt. Voor de IKEA Hemnes kast was het niet nodig om de gaten groter te maken, voor de oude kast was dit nog wel nodig. Ik heb voor de kasten de leren handgrepen in maat S gebruikt, deze shop je voor €2.50. Er wordt duidelijk in de beschrijving aangegeven hoe je de juiste grootte kan kiezen voor je meubel. 

Ik ben echt ontzettend blij met het resultaat van mijn meubels en raad het zeker aan om je meubels op te pimpen met toffe handgrepen of leertjes. Maak een meubel helemaal jouw meubel!

Liefs, Daniëlle

4 opmerkingen:

 1. Zo kun je weer van een oude kast een nieuwe kast maken. geef de kast dan een nieuwe verflaag en je meubel heeft een hele transformatie ondergaan. Heel mooi trouwens die leertjes van Wolkedewietje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja inderdaad mega handig dit. Heb het nog niet eerder gezien eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk alternatief voor de standaard handvaten. Vind dit wel heel erg leuk voor de kamer van de jongste ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof, dat staat meteen heel anders. Leuk kleurtje ook. Had wel roze verwacht ivm je blognaam 😆😆

  BeantwoordenVerwijderen