LifestyleTips

Wat is de kleur betekenis van verschillende rozen?

Rozen zijn romantische bloemen: zoveel is duidelijk. Waarschijnlijk snel aan rode rozen, de romantiek voor Valentijnsdag! Niet alleen worden rozen op 14 februari gegeven, het hele jaar door worden er mensen blij mee gemaakt. En hoewel alle rozen romantisch zijn, hebben ze niet allemaal dezelfde kleur. En ook niet dezelfde betekenis. Ze komen voor in allerlei kleuren en ze vertellen allemaal een ander verhaal.

Witte rozen

Witte rozen staan voor zuiverheid en puurheid. Ze worden vaak gegeven om eerbied en respect te tonen, bijvoorbeeld wanneer iemand is overleden. Witte rozen worden ook bij bruiloften gegeven. In dit geval hebben de rozen dezelfde betekenis als de witte bruidsjurk: het staat symbool voor een nieuw, puur verband. De witte roos draagt dan éénheid en puurheid.

Roze rozen

Een roze roos staat voor heel veel dingen. Roze staat bijvoorbeeld voor waardering, vriendschap, blijdschap en liefde. Het is dus een roos die je bij heel veel verschillende gelegenheden kan geven! Er is ook nog een verschil tussen lichtroze en dieproze rozen van kleur: een roos met een donkerroze kleur staat voor dankbaarheid en waardering – een perfect cadeautje om te geven na een groot project dus! Lichtroze rozen staan meer voor verwondering. Als je die dus aan iemand geeft die je bewondert, komt de boodschap zeker over.

Oranje rozen

Deze kleur rozen kom je niet vaak tegen, waarschijnlijk omdat de gemiddelde persoon ze ook niet elke dag krijgt: de oranje kleur van rozen staat namelijk voor gepassioneerde liefde. Oranje is de traditionele kleur van passie en verlangen. Als je dus oranje rozen krijgt van je partner, kun je ervan uit gaan dat deze helemaal gek is op je… veel leuker dan rode rozen als je het ons vraagt!

Ben je na het lezen van de verschillende bloemkleuren enthousiast geworden om iemand een bos rozen te geven en weet je ook al welke kleur? Check dan regiobloemist.nl! Rozen bestellen kun je bij hen doen voor een aantrekkelijke prijs. 

Related posts
FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

Lifestyle

Hulp bij de keus van het juiste keyboard

AlgemeenLifestyle

Roulette in het casino of online roulette?

Shop bij onze fashion store: