Tips

Even knutselen, maak je eigen vossenstaart sleutelhanger!

Een leuk accessoire helemaal gemaakt van wol voor aan je sleutelbos, tas of gewoon voor decoratie aan je kastdeur. En het mooiste is, het is super simpel! Geen reden om te kopen, wanneer je er ook een zelf kan maken, toch?

Wat heb je nodig?

Zo’n unieke sleutelhanger kun je heel makkelijk zelf maken. Het meeste wat je gaat gebruiken heb je vast wel ergens thuis liggen, van eventuele vorige knutselprojecten. Dit heb je hierbij nodig! Je hebt om te beginnen een sterke, dikke draad nodig, (lengte bepaalt hoe lang de staart wordt), een bolletje dikke wol met een kleur naar keuze, een kleine karabijnhaak, een schaar, een borstel (het liefst een kattenborstel, voor het beste en snelste resultaat) en eventueel een liniaal, of een gelijkhoekig stuk karton.

Hoe begin je?

Allereerst knoop je de sterke draad aan de karabijnhaak. Maak een knoopje aan het uiteinde, dit is je basis! Nu heb je de dikke wol nodig. Je hebt gelijke stukjes nodig van ongeveer vijftien centimeter. Je kunt ervoor kiezen om elke keer een gelijk stukje af te meten en vervolgens af te knippen, maar er is een snellere manier. Wikkel de wol om een gelijkhoekig stuk karton. Als het karton helemaal ingewikkeld is, knip je de draden door. Nu heb je binnen no-time gelijke draadjes. Knoop die draadjes wol aan de basis vast, en rijg ze omhoog naar de karabijnhaak. Herhaal dit tot je de hele basis draad hebt gevuld. Hoe meer je er doet, hoe voller de staart wordt. Het is dus belangrijk dat je ze strak onder elkaar trekt. Het resultaat ziet er dan als een soort vissengraat uit. 

Hoe nu verder?

Het is tijd voor uitkammen! Gebruik de kattenborstel en kam deze draden uit tot ze helemaal zacht en fluffy zijn. Doe dit totdat je de gewenste fluffigheid hebt bereikt. En voila! Nu heb je een zachte, superschattige vossenstaart! Deze kun je nu met behulp van de karabijnhaak overal ophangen of ergens aanhangen. 

Verschillende kleuren wol

Tips!

Deze twee tips kunnen van pas komen bij dit DIY- project, handig om te weten dus!

Tip 1: Er kan veel zachte wol loslaten. Schrik niet en gooi dit niet weg! Dat is totale verspilling. Dit kun je gebruiken voor toekomstige knutselprojecten, of als je gewoon iets wilt vullen. Denk aan een kussen, of een knuffel!

Tip 2: Wil je liever een dunnere staart? Pak dan geen dunnere wol! Hoe dunner de wol, hoe moeilijker het uitkammen is. Hoe dan wel? Verkort de stukjes wol van vijftien centimeter naar ongeveer acht centimeter. Zo krijg je dat effect wel! 

Related posts
AlgemeenFashionLifestyleTips

Welke glazen kies je voor je zonnebril?

AlgemeenLifestyleTips

Met Callebaut chocolade voel je je als een chocolatier in huis!

LifestyleTips

Wat is de kleur betekenis van verschillende rozen?

LifestyleTips

5x tips hoe je de babykamer kunt inrichten

Shop bij onze fashion store: