Lifestyle

Zo gebruik je castorolie

Misschien heb je wel eens iets gehoord over castorolie. Het wordt ook wel wonderolie genoemd, omdat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft en helpt tegen verschillende huidaandoeningen. Het wordt ook veel gebruikt voor haarverzorging. Door dit artikel weet je meer over castorolie:

Waar komt het vandaan?

Je denkt nu vast: wat is castorolie?, Het is en plantaardige olie die gewonnen wordt uit de bonen en zaden van de ricinus communis, deze plant komt onder andere uit India en Oost-Afrika.

Verschillende soorten

Van castorolie zijn verschillende soorten te koop. Sommige zijn doorzichtig en helder en er is ook een donkere versie. Die laatste versie is warm geperst, waardoor veel werkzame stoffen verloren gaan. Zoek dan ook goed naar 100% castorolie zonder toegevoegde geurstoffen, dan is de werking beter. Castorolie is vergeleken met andere oliën erg dik en stroperig, het is dus aan te raden om het even voor het aanbrengen met de warmte van je handen te verwarmen. Om het stroperige tegen te gaan kan je het ook mengen met andere oliën, zoals: Amandelolie, Argan olie of Jojoba olie.

Castorolie goed voor huid en haar

Deze wonderolie is kalmerend, verzachtend en vocht inbrengend. Het kan zelfs een positief effect hebben op huisaandoeningen zoals: psoriasis, eczeem en schilfers. Er wordt vaak gezegd dat castorolie de haargroei stimuleert. Je kan het 1x per dag voor het slapengaan aanbrengen op je wenkbrauwen en wimpers. Bij sommige mensen zie je na een paar weken al verschil, maar het kan ook wat langer duren. Dat verschilt natuurlijk per persoon. Ook kan je het voor het slapen aanbrengen op je hoofdhuid en (droge) punten. Het kan wel je kussensloop vettig maken, dus als je het overdag (voor het douchen) aanbrengt is het aan te raden om het tenminste 30 minuten in je haar te laten. Als je het in de douche wilt uitspoelen moet je je shampoo eerst een beetje laten schuimen, en daarna goed je hoofdhuid masseren. Het kan moeilijk zijn om eruit te wassen, dus blijf lekker masseren. Doe dit twee á drie keer per week.

Nu je inzicht heb gekregen over wat castorolie voor je kan doen, zou ik meteen naar de winkel rennen om het uit te proberen.

Related posts
FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

Lifestyle

Hulp bij de keus van het juiste keyboard

AlgemeenLifestyle

Roulette in het casino of online roulette?

Shop bij onze fashion store: