Lifestyle

Ooit gehoord van Comic Con?

Cosplayers op Comic Con

Je hebt er vast wel over gehoord, Comic Con. Daar waar vele fans van allerlei boeken, films, series, strips, muziek en meer samenkomen. Maar waarom? En wat is het nou eigenlijk precies?

Over het algemeen

Comic Con is dus een evenement waar vele mensen samenkomen met dezelfde interesses. Welke interesses? Dat kan van alles zijn. Van Star Wars tot Sherlock Holmes, en van diverse anime-series tot de grappigste cartoons. Hier komt alles samen, als een gezellig mengelmoesje. Mensen komen hier vaak verkleed als hun favoriete karakter, dit noemen ze “cosplay”. Comic Cons zijn over het algemeen erg breed, maar het kan zijn dat er een conventie een specifiek thema heeft. Een voorbeeld van een specifiek thema is de middeleeuwen. 

Wat is er te doen?

Op Comic Con kun je verschillende dingen doen, anders wordt het natuurlijk een beetje saai. Deze zijn meestal verspreid over verschillende ruimtes. Dit kan verschillen per conventie, buiten of binnen. Je kunt onder andere leuke games spelen op verschillende spel computers, zoals het nieuwste Mario-spel. Is gamen niet jouw ding? Probeer eens te zingen! Vele staan in de rij om een hilarisch liedje keihard mee te blèren. Dit staat onder andere bekend als de Karaoke Bar.

Wil je je te gekke outfit laten zien in de spotlights? Dan is de Cosplay Catwalk perfect. Een dansje, een act of gewoon een loopje, dit kan allemaal! Alles om ervoor te zorgen dat jouw unieke outfit gezien. Hiervoor moet je je wel apart aanmelden. 

Als je lekker wilt spenderen, dan is er goed nieuws. Het is haast onmogelijk om weg te komen zonder iets gekocht te hebben. De keuze is reuze! Er zijn supermooie en unieke aanwinsten voor je eigen outfit, iets voor aan je tas, iets voor in je huis, iets voor in je bed, iets voor in je kast en natuurlijk de lekkerste hapjes. Je kan ervoor kiezen om een dag te gaan of het hele weekend. Als je van plan bent om te gaan, houd een spaarpotje gereed.

Waarom gaan er zoveel mensen heen?

Het is eigenlijk heel simpel: voor samenhorigheid. Het is leuk als je interesse hebt in iets, maar het is nog veel leuker om er iets mee te doen. Het te delen, met anderen. Vrienden maken kan soms lastig zijn als niemand om je heen leuk vindt wat jij leuk vindt. Dat probleem is de deur uit met de conventies! Niemand beoordeelt jou voor je interesses, en dat is een feit. 

Maar, waar moet je dan heen?

Er altijd wel ergens een Comic Con. Ze hebben ook allemaal verschillende benamingen, soms kan dat dan lastig zijn om te vinden als je op de term Comic Con zoekt. Comic Con is ondanks de razende populariteit, nog vrij nieuw in Nederland. Toch zijn er een aantal Comic Cons die jaarlijks vele bezoekers aantrekken. Dit zijn er een paar:

Heroes Dutch Comic Con (DCC)

De grootste van allen! Elk jaar zijn er twee edities, en die vinden dan plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Elke editie trekt zo’n 50.000 bezoekers, dus het kan druk zijn in de hallen. Heroes Dutch Comic Con heeft geen specifiek thema, is erg breed en over het algemeen vrij modern.De datums verschillen elk jaar, dus het is handig als je op de site kijkt voor actuele updates. De tijdperiodes zijn wel ongeveer hetzelfde. Er is een wintereditie die meestal eind november wordt gehouden. Ook is er een voorjaars-/zomereditie die eind maart, of eind juni plaatsvindt. 

Elfia

Deze con is compleet anders dan Heroes Dutch Comic Con. Elfia heeft een soort renaissance-achtig thema, en wordt buiten in de kasteeltuinen gehouden. Hier is modern ver te zoeken, met een prachtige omgeving, de gezellige dansjes en de unieke vondsten. Hier komen elke editie ongeveer 30.000 mensen op af. De locatie verschilt per editie, waarvan er twee per jaar zijn. De een vindt eind april plaats, in de kasteeltuinen van Kasteel Haarzuilens Utrecht. De ander is een stukje verder weg, namelijk helemaal in Limburg. Die wordt eind september georganiseerd, in de Kasteeltuinen van Arcen.

Heroes Made in Asia

Zoals je vast al zag in de naam, is dit het zusje van Heroes Dutch Comic Con, maar dan dus veel kleiner en specifieker. Dus als je een rustigere con wilt, dan is deze misschien wel wat voor jou. 

Heroes Made in Asia is gericht op de liefhebbers van Aziatische cultuur. En dat zie je terug, in het decor, het eten en wat je er kunt kopen. Kleinschalig, breed, maar erg gezellig en leuk. Vooral het thema Anime is groots aanwezig. Deze conventie wordt gehouden in de evenementhal in Gorinchem. Deze wordt net als DCC twee keer per jaar gehouden, een rond februari en een in oktober. Op de site kun je je ook inschrijven voor eventuele activiteiten.

Nog enkele tips?

Deze tips zijn essentieel als je besluit om een conventie te bezoeken. 

Tip 1: Zorg ervoor dat je een ruime tas hebt. Zoals eerder gezegd, het is bijna onmogelijk om met lege handen weg te gaan. Mocht je tas ontzettend zwaar worden, dan zijn er altijd wel garderobe mogelijkheden. Dit brengt wel kosten mee. 

Tip 2: Neem voldoende eten en drinken mee. Je gaat veel lopen en stands bezoeken. Je hebt de energie nodig!

Tip 3: Mocht je nou niks hebben om aan te doen? Geen paniek! Verkleden is aangeraden, niet verplicht. Je bent niet de enige, sommige mensen verkiezen comfortabel boven pracht en praal. En dat is helemaal oké!

Related posts
Lifestyle

Wat zijn geluksvoorwerpen en waarom brengen ze geluk?

Lifestyle

Welk sterrenbeeld ben jij?

FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

Shop bij onze fashion store: