Geen categorie

4x cosmetische ingrepen die vaak misgaan

Niks mis met de natuur een beetje helpen. Maar soms kan jezelf mooier maken akelig uitpakken. Daarom is het belangrijk dat je een betrouwbare kliniek en arts kiest. Hier lees je welke 4 cosmetische ingrepen het meest risicovol zijn. Ook vertellen we hoe je een goede arts vindt en wanneer een ingreep vanuit je zorgverzekering wordt vergoed.

Vergoeding door de zorgverzekering

Een cosmetische ingreep wordt alleen vergoed door je ziektekostenverzekering als er een medische noodzaak voor is. Zo wordt botox tegen overmatig zweten in sommige gevallen vergoed. Maar als je je gezicht gewoon wil verfraaien, dan wordt dat niet gezien als medisch noodzakelijk. Je moet de behandeling dan dus zelf betalen.

Bij plastische chirurgie is er vaak wel een medische noodzaak. Zoals bij het corrigeren van een hazenlip of afstaande oren. Is er een medische oorzaak voor je ingreep? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. In bepaalde gevallen worden de kosten met toestemming van je verzekeraar vergoed vanuit je basisverzekering of je aanvullende verzekering.

Riskante ingrepen

Sommige ingrepen zijn riskanter dan andere. Volgens internationaal onderzoek en onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) gaat het vaak mis bij de volgende cosmetische ingrepen:

  1. fillers
  2. ooglidcorrectie
  3. liposuctie
  4. bilvergroting (Brazilian buttlift)

Goed om te weten: wil je fillers laten injecteren? Weet dan dat permanente fillers wettelijk verboden zijn sinds 2015. Als jouw arts of behandelaar bereid is om permanente fillers bij je in te spuiten, dan ben je waarschijnlijk beter af bij een veiligere arts die zich gewoon aan de regels houdt.

Tips voor een betrouwbare kliniek en arts

Als je een cosmetische ingreep overweegt, dan valt of staat deze met de arts die de ingreep bij je doet. Daarom een paar tips voor het kiezen van een professionele kliniek en arts:

  1. Laat je niet verleiden door een leuke prijs: kwaliteit gaat boven alles.
  2. Check de online reviews van de arts en de kliniek. Dit kan bijvoorbeeld op sites als www.kliniekervaringen.nl.
  3. Ga alleen naar een kliniek die is aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde). Dit kun je checken op www.nvcg.nl.
  4. Ga alleen naar een arts en kliniek die BIG-geregistreerd zijn. Dit kun je checken op www.bigregister.nl.
  5. Ga altijd op consult bij de cosmetisch of plastisch arts. Zo kun je kennismaken en al je vragen stellen. Vraag artsen ook om hun resultaten van eerdere behandelingen te laten zien en over hun beroepservaring te vertellen. Het is namelijk belangrijk dat de arts genoeg ervaring heeft met deze specifieke ingreep.
  6. Laat alles na het consult nog even goed bezinken. En laat je vooral niet onder druk zetten om na het consult ter plekke een behandeling te ondergaan.
Related posts
Geen categorie

De verschillende soorten diamanten op een rijtje

Geen categorie

Nog niet overgestapt van energieleverancier? Dit is het juiste moment

Shop bij onze fashion store: