Geen categorie

De verschillende soorten diamanten op een rijtje

Diamant is een grondstof die te vinden is op aarde. Dat maakt de diamant een natuurlijk product. Diamanten worden zelfs als een hele sterke en harde grondstof omschreven. Dat is ook zeker het geval. Een diamant kan eigenlijk niet vergaan, omdat het heel lastig is om een diamant te beschadigen. Om die reden groeit de interesse naar diamanten steeds meer. Er zit echter wel verschil in diamanten. Hieronder worden de verschillende soorten diamanten op een rijtje gezet. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

Kleurloze diamanten

Veel mensen denken bij diamanten aan helemaal doorzichtige diamanten. Dit is echter geen realistisch beeld van kleurloze diamanten. Kleurloze diamanten hebben vaak een lichte gele tint over zich heen. Er zijn verschillende gradaties te onderscheiden bij kleurloze diamanten. Die gradaties gaan dus van echt doorzichtig naar een gele kleur. Het spreekt wellicht voor zich dat de doorzichtige diamanten het meeste waard zijn.

De kleurloze diamanten die echt geel zijn, worden vaak niet in een collectie bij een juwelier opgenomen. Die diamanten zijn simpelweg niet zo bijzonder dat mensen daarin willen investeren. Dat is natuurlijk wel jammer, want uiteindelijk is elke diamant mooi.  

Gekleurde diamanten

Kleurloze diamanten zijn dus eigenlijk de bekendste soort diamanten. Een andere soort van diamanten, zijn de gekleurde diamanten. De naam zegt het al, maar dit zijn diamanten in een bepaalde kleur. Gekleurde diamanten zijn over het algemeen meer waard dan kleurloze diamanten. De diamanten krijgen een bepaalde kleur door bepaalde omstandigheden. Wanneer je gele diamant tegenkomt, dan betekent het vaak dat er stikstof aanwezig was. De diamant wordt paars van kleur als er veel waterstof aanwezig was.

Al die verschillende omstandigheden zorgen ervoor dat gekleurde diamanten dus meer opleveren en zeldzamer zijn. De prijs blijft maar stijgen, omdat gekleurde diamanten erg geliefd zijn. Het is wel belangrijk bij een gekleurde diamant verkopen dat de kwaliteit uitstekend is. Dan levert zo een diamant nog meer op. Het is om die reden goed om altijd een certificaat van je diamanten te hebben.

Verschillende vormen

Naast kleuren bij diamanten zijn er ook verschillende vormen van diamanten op de markt. Dat is iets waar je rekening mee moet houden bij het diamanten kopen. De bekendste vorm is waarschijnlijk de ronde vorm. Die wordt ook wel als briljant geslepen diamant gezien. Het is over het algemeen de eerste vorm waar mensen aan denken bij diamanten. Vaak wordt er voor sieraden zoals oorbellen een prinses vorm gebruikt. Die kan je herkennen aan de vierkante vorm.

Naast deze vormen is er ook hart vorm. Wellicht ben je die vorm ooit tegengekomen bij een ring. De ovaal geslepen vorm bij diamanten is ook populair. Deze vorm zie je vaak terug bij ringen. Zo zijn er nog veel meer vormen waaruit je kan kiezen. Het is goed om jezelf wat meer te verdiepen in bepaalde combinaties met kleur en vormen. Zo kan je erachter komen welke combinatie je zelf het mooist vindt en welke combinatie het meeste waard is. 

Related posts
Geen categorie

4x cosmetische ingrepen die vaak misgaan

Geen categorie

Nog niet overgestapt van energieleverancier? Dit is het juiste moment

Shop bij onze fashion store: