FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

Mascara is een onmisbaar item in de dagelijkse make-up routine van veel vrouwen, het is namelijk dé basis van elke look. Bij Haarspullen.nl vind je dan ook een ruim assortiment aan mascara’s van verschillende merken, zoals Maybelline, MAC, Max Factor en Loreal Paris. Het is een product dat niet alleen de wimpers verlengt en vergroot, maar ook de ogen accentueert en definieert. Maar hoe vind je de juiste mascara die perfect bij jouw wimpers past? In deze blog bespreken we verschillende soorten mascara en geven we je een aantal tips die jou helpen om de perfecte mascara te vinden! Are you ready?

Soorten mascara

Er zijn heel veel verschillende soorten mascara. Elke mascara heeft daarbij hun eigen unieke eigenschappen & doelen. Het is belangrijk om eerst te bepalen welk doel je wilt bereiken met een mascara. Wil je graag meer volume creëren? Of wil je juist je wimpers langer laten lijken? Set your goal! 🙂

  1. Volume mascara: deze formule is gericht op het vergroten en versterken van de wimpers voor een vollere en dramatische look.
  2. Lengte mascara: deze formule is gericht op het verlengen van de wimpers voor een natuurlijke look.
  3. Definitie mascara: deze formule is gericht op het definiëren en scheiden van de wimpers voor een scherpere en gedefinieerde look.
  4. Waterproof mascara: deze formule is waterbestendig en blijft de hele dag op zijn plaats, perfect voor actieve dagen of vochtige omstandigheden.
  5. Tubing mascara: deze formule is een nieuwe formule die losse vezels om de wimpers plaatst en een langdurige verlenging en versterking biedt.

Formules en borstel types

Naast de verschillende soorten mascara, zijn er ook veel verschillende formules en borstel types beschikbaar. We hebben de populairste formules & borstel types voor je op een rijtje gezet:

  1. Formules: Cremige formules zijn gemakkelijk aan te brengen en bieden een vollere look, terwijl plakkerige formules langer op hun plaats blijven en meer definitie bieden.
  2. Borstel Types: Dikkere borstels zorgen voor een vollere look, terwijl dunnere borstels meer definitie en verlenging bieden. Spiralen, conische en opgevulde borstels zijn enkele van de meest populaire borstel types.

Hoe vind je de perfecte mascara?  

Met zoveel verschillende soorten mascara kan het overweldigend zijn om de perfecte mascara te vinden. Daarom hebben we hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het vinden van de perfecte mascara. So scroll to read more!

Tip 1: Bestudeer je eigen wimpers

Wat veel mensen overslaan voordat zij mascara gaan kopen, is eigenlijk iets essentieels. Namelijk het bestuderen van de eigen wimpers. Veel mensen gaan direct naar de vraag: ‘wat wil ik?’ in plaats van eerst te kijken naar ‘wat heb ik?’. Het is dan ook goed om te kijken naar de structuur en de lengte van je eigen wimpers. Heb je dunne of dikke wimpers, lange of korte, staan ze recht vooruit of zit er een natuurlijke krul in? Als je bijvoorbeeld dikke wimperhaartjes hebt, kun je voor een mooi effect gewoon een hele lichte mascara gebruiken. 

Tip 2: Soort borsteltje

Er zijn dus veel verschillende soorten mascara’s met veel verschillende soorten borsteltjes die allemaal zorgen voor een bepaald effect. Maar welk soort borsteltje zorgt voor welk effect? Wij gaan je daarbij helpen! Als je bijvoorbeeld gekrulde wimpers wilt, kun je het beste een mascara gebruiken met een gebogen borstel. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook rubberen borsteltjes met kleine puntjes die ver uit elkaar staan. Dit zorgt voor een natuurlijke look! Een dun en recht borsteltje met haartjes (geen rubber) is perfect om te gebruiken als je langere wimpers wilt creëren. Wil je meer volume? Kies dan voor een wat dikker borsteltje. 

Tip 3: Mascara aanbrengen:

Veel mensen die mascara gebruiken, willen meer dan een natuurlijke look. Ze brengen dan vaak meer lagen aan, om een zichtbaarder effect te krijgen. Maar hierdoor wordt het effect niet altijd mooier. Je wimpers worden hierdoor namelijk zwaarder, waardoor ze sneller uitvallen. Het kan ook zo zijn dat de krul hierdoor minder goed blijft zitten. Het is dus van belang dat je de mascara kiest die het beste bij jouw wimpers past om een snel en optimaal effect te creëren. Haarspullen heeft naast een ruim assortiment aan mascara’s ook een breed assortiment in make-up producten. Genoeg producten om om de look af te maken!

Related posts
AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

Lifestyle

Hulp bij de keus van het juiste keyboard

AlgemeenLifestyle

Roulette in het casino of online roulette?

AlgemeenFashionLifestyleTips

Welke glazen kies je voor je zonnebril?

Shop bij onze fashion store: