Lifestyle

Hulp bij de keus van het juiste keyboard

Bij het kiezen van een keyboard zijn er een paar dingen waarop je moet letten. Want hoewel een keyboard geen instrument is met oneindig veel keus, zijn er toch een aantal keuzes die je moet maken. Doe dus onderzoek naar het keyboard dat het beste bij jouw behoeften past. In dit artikel lees je enkele belangrijke punten die je bij het winkelen voor een keyboard in gedachten kunt houden.

Welke type?

Bepaal welk type keyboard je wilt. Er zijn drie hoofdtypen keyboards: digitale piano’s, stage piano’s en synthesizers. Digitale piano’s zijn ontworpen om de klank en het gevoel van een akoestische piano na te bootsen. Stage piano’s zijn draagbaar en licht van gewicht, waardoor ze ideaal zijn voor optredende muzikanten. Synthesizers zijn veelzijdige instrumenten die een breed scala aan geluiden kunnen creëren.

Hoeveel toetsen?

Bepaal hoeveel toetsen je nodig hebt. Keyboards zijn er in verschillende maten, van 25 toetsen tot 88 toetsen. Als je een beginner bent, kun je het beste beginnen met een kleiner keyboard met minder toetsen, een keyboard met 49 toetsen is hierbij een goed begin. Als je een meer ervaren muzikant bent, wil je misschien een keyboard met meer toetsen, zodat je een groter bereik en meer flexibiliteit hebt. Denk hier aan een keyboard met 61 of 88 toetsen.

Welke functies?

Denk na over de functies die voor jou belangrijk zijn. Sommige toetsenborden hebben ingebouwde luidsprekers, andere niet. Sommige hebben gewogen toetsen, waardoor ze meer aanvoelen als een akoestische piano. Andere hebben toetsen zonder gewicht, die beter zijn voor synthesizergeluiden. Bedenk welk type toetsen je verkiest en of je ingebouwde luidsprekers nodig hebt, alvorens tot aankoop over te gaan. Daarnaast hebben sommige keyboards een koptelefoon en/of microfoon aansluiting, zodat je er een echt feestje van kunt maken.

Hoeveel kost een keyboard?

Keyboards kunnen in prijs variëren van enkele tientjes, tot een paar honderden of zelfs duizenden euro’s. De precieze prijs hangt af van het type, de grootte en de functies die je zoekt. Als je beginner bent, kun je een minder duur keyboard overwegen dat de basisfuncties heeft die je nodig hebt. Als een meer ervaren muzikant, wil je misschien investeren in een duurder keyboard met meer geavanceerde functies.

Ongeacht je budget, er is een keyboard dat perfect voor je is. doe dus je onderzoek en vind het keyboard dat bij jouw behoeften en budget past.  

Related posts
FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

AlgemeenLifestyle

Roulette in het casino of online roulette?

AlgemeenFashionLifestyleTips

Welke glazen kies je voor je zonnebril?

Shop bij onze fashion store: