AlgemeenFashionLifestyleTips

Welke glazen kies je voor je zonnebril?

Bij het kopen van een zonnebril kan je op veel verschillende dingen letten, zoals het montuur, het merk of de grootte van de glazen. Naast de grootte van de glazen kan je ook nog kiezen uit de kleur van de glazen. Over het algemeen hebben zonnebrillen donkere glazen. Maar donkere glazen wil niet altijd zeggen dat ze je ogen goed beschermen tegen de zon. De kleur van de glazen zorgt er namelijk voor dat het zichtbare licht wordt verminderd. Hier hoef je niet meer je ogen dicht te knijpen wanneer je naar buiten gaat. Hoeveel en wat voor licht er geblokkeerd wordt hangt echter af van de kleur van het glas. Welke keuze heb je dan?

De meest voorkomende kleuren

De meeste zonnebrillen zijn voorzien van grijze glazen. Grijs glas heeft als functie dat de felheid van het licht wordt verminderd. Een groot voordeel want hierdoor word je niet verblind door de zon, en daarnaast blijven de kleuren van de wereld hetzelfde. Daarnaast zie je veel zonnebrillen met bruine glazen. Hoewel deze kleur dezelfde functie heeft als de grijze glazen, zorgen de bruine glazen wel voor enige vervorming van de kleuren. Hierdoor kan het zicht wat waziger lijken met bril dan zonder bril. Daarentegen werkt dit wel weer goed als je bijziend bent.

Geel, groen of roze

Naast grijze of bruine glazen heb je ook de keuze voor gele glazen. De kleur zorgt ervoor dat de waas van het blauwe licht van de zon wordt verminderd. Hierdoor profiteer je van een scherper zicht dan bij de bruine glazen. Wel zie je alles door een gele bril. Als je op zoekt bent naar een tussenweg kan je het beste voor groene glazen gaan. Deze glazen zorgen ervoor dat ze verblinding tegengaan en filteren ook een deel van het blauwe licht weg. Hierdoor profiteert je van goed zicht en zijn je ogen goed beschermd tegen het felle licht. Ben je kleurenblind? Dan kun je beter geen groene glazen nemen. Wil je het leven eens een tijdje door een roze bril bekijken? Kies dan voor een zonnebril met roze glazen. Deze glazen zijn ideaal als je veel op het water bent. De roze kleur zorgt namelijk voor een mooi contrast tegen een blauwe en een groene achtergrond. Zo kan je tijdens het watersporten of tijdens het zonnen aan het water alsnog van de zon genieten.

Een bijzonder kleur, Max bruin

Als laatste heb je nog een andere kleur bruin, ook wel Max bruin genoemd. Deze kleur glazen wordt vaak gebruikt voor mensen die veel in de auto zitten. Een voorbeeld hiervan is de Tom Ford zonnebril met max bruine glazen. Deze kleur zorgt ervoor dat het zicht helder blijft en dat de contrasten tussen objecten goed te zien is. Daarnaast gaat het de schittering van de weerkaatsende zon op de weg tegen. Hierdoor kun je veilig autorijden. Zo zijn er dus verschillende kleuren glazen waar je uit kunt kiezen. Welke kleur kies jij voor je zonnebril?

Related posts
FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

Lifestyle

Hulp bij de keus van het juiste keyboard

AlgemeenLifestyle

Roulette in het casino of online roulette?

Shop bij onze fashion store: