Algemeen

Wat is het steepen van een e-liquid?

Wat is het steepen van een e-liquid?

Het steepen van een e-liquid kun je vergelijken met het laten rijpen van een goede fles wijn. Dit komt de smaak en vooral ook de sterkte van de smaak ten goede. Ook het chemische randje bij een e-liquid, wat je bij wijn kunt vergelijken met de tannine, gaat tijdens het rijpen zo goed als weg.

Hoe steep ik een e-liquid?

Er zijn tal van verschillende manieren om een e-liquid te steepen, maar ikzelf doe het altijd op de volgende manier: Ik maak als eerste het flesje open, zodat er verse zuurstof bij kan komen. Dan maak ik het flesje weer dicht, schud alles goed door elkaar en zet het dan weg op een donkere plek die op kamertemperatuur is. Bij mij is dat een rommellade in mijn keuken 😉

Hoe lang moet ik een e-liquid laten rijpen?

Het proces zoals hierboven beschreven herhaal ik om de dag, zodat ik er blijvend verse zuurstof aan toevoeg, voor minstens een week. Bij tabakssmaken en bij hele romige smaken doe ik het meestal wat langer. Die hebben vaak wat meer tijd nodig om tot de optimale smaak te komen. Daar mag je gerust twee tot vier weken aanhouden.

Moet dit echt bij kant-en-klare e-liquids?

Goede vraag! Eigenlijk niet, want een kant-en-klare e-liquid heet natuurlijk niet voor niks kant-en-klaar. Deze zou in principe gewoon klaar voor gebruik moeten zijn zodra jij hem in je handen hebt. 

Vaak hebben dit soort e-liquids dan ook het rijpingsproces al doorstaan vanuit de fabriek. Maar toch is het laten rijpen van een kant-en-klare e-liquid geen slecht idee. Kwaad kan het in ieder geval zeker niet. Ook dan komt het de smaak alleen maar ten goede.

Ik heb hier geen tijd voor!

Kan ik mij ook voorstellen! Dan zijn er nog wat andere manieren om je e-liquid ietwat sneller te laten rijpen. Laten rijpen is eigenlijk ook niks anders dan de bestandsdelen goed met elkaar te laten mengen.

Verwarm de e-liquid

Dit kun je bijvoorbeeld sneller doen door de e-liquid ietwat op te warmen. Dat kun je doen door het flesje in warm water te laten liggen. Dit kun je ook doen door het flesje een paar seconden in de magnetron te doen (dop er af halen!). Door de warmte wordt de e-liquid wat dunner en kunnen de deeltjes zich goed met elkaar mengen.

Stop ze in een ultrasoon-reiniger

Een allerlaatste mogelijkheid, die net zo goed werkt door er de tijd voor te nemen, is ze te plaatsen in een Ultrasoon-reiniger. Door de trillingen mengen de deeltjes zich ook met elkaar.

Met deze informatie haal je het beste uit jouw e-liquids en smaakjes.

Geniet daarom van je gerijpte e-liquid!

Related posts
AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

AlgemeenLifestyle

Roulette in het casino of online roulette?

AlgemeenFashionLifestyleTips

Welke glazen kies je voor je zonnebril?

AlgemeenLifestyleTips

Met Callebaut chocolade voel je je als een chocolatier in huis!

Shop bij onze fashion store: