LifestyleTips

5x tips hoe je de babykamer kunt inrichten

Een leuke opgave: de babykamer inrichten. Misschien heb je al wat ideeën op papier uitgetekend, maar wellicht heb je ook geen idee waar je moet beginnen. Wel komt er bij het inrichten van de babykamer meer kijken dan je denkt. Hieronder zullen wij jou een handje helpen zodat jij binnen no time een gezellige babykamer hebt ingericht.

1. Niet te licht

Een felle kamer zorgt ervoor dat jouw baby onrustig wordt. Zorg er daarom in eerste instantie voor dat je de kamer niet te licht maakt. Het is niet prettig voor de kleine wanneer hij te veel zonlicht op zijn huidje krijgt. Dit kan zelfs slecht zijn voor jouw baby. Wel kun je natuurlijk een lamp ophangen die de kamer in de avond verlicht, of een nachtlampje zodat jouw baby sneller in slaap valt.

2. Kies de juiste kleur

Een gele kleur op de muur klinkt leuk, maar dit zal jouw baby niet zo leuk vinden. Baby’s houden namelijk niet van felle kleuren. Laat de felle kleuren dus achterwege en ga voor rustige, zachte kleuren. Dit zal ervoor zorgen dat jouw baby gekalmeerd wordt. Fijn voor jou, maak ook voor de baby zelf. Wanneer je het iets meer wil opvrolijken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor muurstickers of een leuk schilderijtje.

3. Veiligheid staat voorop

Deze tip mag natuurlijk niet ontbreken: de babykamer moet veilig zijn. Het is daarom belangrijk dat je een aantal dingen in je achterhoofd houdt. 

  • Het is belangrijk dat je de juiste temperatuur aanhoudt in de babykamer. De perfecte temperatuur ligt tussen de zestien en achttien graden. 
  • Ook moet je de babykamer constant ventileren. Om te voorkomen dat er een droge lucht hangt in de babykamer, kun je kiezen voor een luchtbevochtiger voor baby’s.
  • Bovendien moet zijn of haar bedje niet in de buurt staan van een verwarming of een raam. Baby’s kunnen namelijk hun lichaamstemperatuur nog niet helemaal onder controle houden. 
  • Daarnaast mogen er geen losse voorwerpen liggen die jouw baby in de mond kan stoppen.

4. De inrichting

De basis voor de babykamer staat vast. Nu is het tijd om de juiste meubels te kiezen. Toch kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet: er bestaan namelijk talloze babyspullen. In ieder geval zal je een wiegje of een ledikant nodig hebben. Ook is een stoel erg handig waarin jij borstvoeding kan geven aan de kleine, denk bijvoorbeeld aan een schommelstoel. Daarnaast zijn een commode, thermometer en een kast handige items voor op de babykamer.

5. Probeer vooruit te denken

Natuurlijk is het inrichten van een babykamer een leuke en gezellige opgave. Toch is het belangrijk om stil te staan dat jouw baby zal gaan groeien en op een gegeven moment een andere kamerinrichting nodig heeft. Het bed zal te klein worden en de schattige wolkjes op de muur zijn niet meer van toepassing. Het is daarom aan te raden om voor een tijdloos ontwerp te gaan met meegroeimeubels. Zo kun jij jarenlang genieten van deze leuke kamer.

Related posts
FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

Lifestyle

Hulp bij de keus van het juiste keyboard

AlgemeenLifestyle

Roulette in het casino of online roulette?

Shop bij onze fashion store: