Fashion

Met deze tips ruim jij jouw kledingkast zonder problemen op

Veel mensen vinden het een lastig karwei om hun kledingkast op te ruimen. We snappen het, want het is nou eenmaal moeilijk om afstand te doen van een trui. Gelukkig kun je met de onderstaande tips eenvoudig jouw kledingkast opruimen, zodat jouw kast niet langer meer zal uitpuilen.

1. Leg alles op een hoop

Allereerst is het belangrijk om jouw hele kledingkast overhoop te halen. Haal letterlijk alles uit de kast en verdeel de kledingstukken in groepen. Leg de broeken bij elkaar, net als de truien. Ook is het belangrijk dat je de kledingstukken in deze groepen gaat sorteren. Sorteer het op hoe vaak je het kledingstuk draagt. Draag je die Isabel Marant trui vaak? Dan leg je die boven op de stapel.

2. Ga elk kledingstuk bij langs

Sta vervolgens stil bij elk kledingstuk. Twijfel je of je het nog een keer aan gaat doen, of word je vrolijk van het kledingstuk? Vraag jezelf dan af wanneer je het kledingstuk voor het laatst droeg. Als dit langer dan een half jaar geleden is, mag je het kledingstuk weg doen. De kledingstukken die je niet meer gaat dragen kun je opbergen in dozen, of je brengt het weg naar de kledingcontainer. Zo maak je weer ruimte voor die ene Moncler bodywarmer.

3. Maak outfits

Bij het opruimen van je kledingkast kun je setjes maken van kledingstukken die je bij elkaar kunt dragen. Hierdoor bespaar je een boel tijd voor in de ochtend en er zal gegarandeerd een truitje bij zitten die niet helemaal bij die ene outfit past. Gooi daarom de kledingstukken die niet meer bij jouw kledingstijl passen weg.

4. Hang het terug in de kast

Waarschijnlijk heb je nu een goed beeld van alle kledingstukken die je hebt. Wellicht heb je een boel weggeschoven die naar de kledingcontainer mogen. De kleding die je over hebt gehouden ruim je vervolgens weer netjes op, zodat het weer terug in de kledingkast kan. Broeken, truien en shirtjes kun je makkelijk opvouwen zodat deze een stapel vormen. Jurken, blousejes en kleding met een dunne stof kun je beter ophangen. 

5. Koop iets, doe iets weg

Shoppen is natuurlijk hartstikke leuk. Toch is het belangrijk dat je alleen kleding koopt als het echt nodig is, want anders heb je voor niets jouw kledingkast opgeruimd. Daarom is het handig om een regel te hanteren: als je iets nieuws koopt, is het belangrijk dat je in ruil daarvoor een item wegdoet. Als je bijvoorbeeld nieuwe Moncler jas koopt, doe je een andere jas weg.

Related posts
FashionLifestyle

Hoe vind je de juiste mascara?

AlgemeenFashionLifestyle

4 magische kerstcadeautips voor een echte fashionista

AlgemeenFashionLifestyleTips

Welke glazen kies je voor je zonnebril?

FashionLifestyle

Wat zijn unieke sieraden om te dragen?

Shop bij onze fashion store: